piatok 11. mája 2012

Domáca klobása


Niekoľko krát vyskúšaný recept prípravy klobás, ktorý si pripravujeme skoro každý rok. Pri príprave je azda najdôležitejšia záverečná fáza údenia klobás, ktorá im dodá jedinečnú chuť a vôňu.

Tak hor sa do výroby domácich klobás so skutočným mäsom.

A čo všetko budeme potrebovať na tieto chuťovo úžasné domáce klobásy?


Suroviny


6 kg bravčový bočík
4 kg hovädzie mäso
20 dkg cesnak
25 dkg soli (alebo 20 dkg soli a 2 kávové lyžičky rychlosoli)
1 a ½ balenia mleté čierne korenie
2 dkg kmín
1 malý balíček červenej papriky
1 kávová lyžička štipľavej papriky
2 dcl vlažnej vody (v ktorej rozmiešame prelisovaný cesnak)

Postup prípravy

Zmes dobre vymiešame, klobásy dobre natlačíme do črievka bez vzduchu a pomaly údime v stredne teplom vzduchu.

Recept z kuchárskej knihy našej babky - fantastickej kuchárky 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára