Niekoľko krát vyskúšaný recept
prípravy klobás, ktorý si pripravujeme skoro každý rok. Pri príprave je azda
najdôležitejšia záverečná fáza údenia klobás, ktorá im dodá jedinečnú chuť a vôňu.
Tak hor sa do výroby domácich
klobás so skutočným mäsom.
A čo všetko budeme
potrebovať na tieto chuťovo úžasné domáce klobásy?
Suroviny
6 kg bravčový bočík
4 kg hovädzie mäso
20 dkg cesnak
25 dkg soli (alebo 20 dkg soli
a 2 kávové lyžičky rychlosoli)
1 a ½ balenia mleté čierne korenie
2 dkg kmín
1 malý balíček červenej papriky
1 kávová lyžička štipľavej
papriky
2 dcl vlažnej vody (v ktorej
rozmiešame prelisovaný cesnak)
Postup prípravy
Zmes dobre vymiešame, klobásy
dobre natlačíme do črievka bez vzduchu a pomaly údime v stredne teplom
vzduchu.
Recept z kuchárskej knihy našej babky - fantastickej kuchárky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára