piatok, 11. mája 2012

Domáca klobása


Niekoľko krát vyskúšaný recept prípravy klobás, ktorý si pripravujeme skoro každý rok. Pri príprave je azda najdôležitejšia záverečná fáza údenia klobás, ktorá im dodá jedinečnú chuť a vôňu.

Tak hor sa do výroby domácich klobás so skutočným mäsom.

A čo všetko budeme potrebovať na tieto chuťovo úžasné domáce klobásy?


Suroviny


6 kg bravčový bočík
4 kg hovädzie mäso
20 dkg cesnak
25 dkg soli (alebo 20 dkg soli a 2 kávové lyžičky rychlosoli)
1 a ½ balenia mleté čierne korenie
2 dkg kmín
1 malý balíček červenej papriky
1 kávová lyžička štipľavej papriky
2 dcl vlažnej vody (v ktorej rozmiešame prelisovaný cesnak)

Postup prípravy

Zmes dobre vymiešame, klobásy dobre natlačíme do črievka bez vzduchu a pomaly údime v stredne teplom vzduchu.

Recept z kuchárskej knihy našej babky - fantastickej kuchárky 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára