Nájdite si recept

Načítava sa...

štvrtok, 14. júna 2012

Egrešový džem

Netradičný recept, ktorý sme u babky veľmi často nevideli robiť. Možno to bolo tým, že sme jej skoro všetky egreše zjedli ešte pred tým ako u nich stihla čokoľvek spraviť :)


Ingrediencie
* 2 kg očistené egreše
* 150 ml vody
* 1,5 kg kryštálového cukru

Postup prípravy
- 2kg egrešov a 150 ml vody dáme do hrnca a privedieme do varu.
- Varíme za stáleho miešania cca 5 minút.
- Potom pridáme 1,5kg cukru, znovu privedieme do varu, chvíľku povaríme a odložíme do druhého dňa, alebo aspoň 6-8 hodín.
- Potom varíme po 2 naberačky v hrnci podľa varu 3-5 minút a nalievame do vopred vyhriatých pohárov.
- Ihneď uzavrieme a sterilizujeme obrátením hore dnom.

1. krok

2. krok

3. krok


A na záver uzavrieme a sterilizujeme obrátením hore dnom aspoň na 5 minút

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...