Nájdite si recept

Načítava sa...

pondelok, 16. júla 2012

Zemiakové placky - Lokše

Tradičné domáce zemiakové lokše.... Môžeme rozrezať a naplniť bryndzou, makom alebo lekvárom... Prípadne na taliansky spôsob paradajkami a mozzarellou.. Výborná desiata.


Ingrediencie na prípravu
* 1 kg uvarených a prelisovaných zemiakov
* 400g hladkej múky
* štipka soli
* trocha masla alebo masti na omastenie..

Postup prípravy

K pripraveným zemiakom pridáme múku, soľ a urobíme cesto, ktoré sformujeme do valca a pokrájame na kolieska (ma ich byť približne 20).

Na pomúčenej doske kolieska postupne rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme ich na horúcej platni alebo teflónovej panvici.

Lokše s obidvoch strán potrieme maslom a podávame....

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...