Nájdite si recept

Načítava sa...

streda, 15. augusta 2012

Babkine Nanúkové rezy



Ingrediencie 

Cesto:
* 5 vajec
* 300g práškového cukru
* 10 lyžíc čiernej kávy
* 200g polohrubej múky
* 100g mletých orechov
* 1/2 bal. prášok do pečiva

Krém:
* 3dcl mlieka
* 1 ks zlatý klas
* 250g palmarín
* 200g práškového cukru
* 1 bal. vanilkového cukru
* rum ( alebo rumová aróma) 

Poleva:
*  1ks horká čokoláda 

Postup prípravy
Cesto:
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladenú čiernu kávu, pomleté orechy a preosiatu múku s prášok do pečiva. Vymiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

- Pečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu. (pri teplote 180C pokial nebude upečený do zlatova približne 20 minút).

- Vyhladnutý koláč natrieme krémom.


Krém:
- Do zohriatého mlieka pridáme vanilkový cukor nech sa rozpustí, pridáme zlatý klas a spravíme krém, ktorý necháme vychladnúť.
- V osobitnej mise si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a doň postupne zašlaháme vychladnutý krém zo zlatého klasu a rumovú arómu.

Vychladnutý krém natrieme na koláč a dáme do chladničky, ak stuhne polejeme ho čokoládou a znovu ho dáme do chladničky.

Koláč po stuhnutí režeme nožom namočeným v horúcej vode, tak aby sa nám čokoláda na povrchu nepolámala .)


mňam

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...