pondelok 20. augusta 2012

Čalamáda


Ingrediencie

* 5kg kapusty
* 2kg papriky
* 1kg uhorky
* 1kg mrkvy
* 1kg cibule
* 200g cukru
* 100g soli
* 1ks nakladač
* 0,7l olej
* 0,75l ocot 8%

Postup pri príprave:
Kapustu narežeme na pásiky. Papriku na pásiky (krúžky), uhorky na kolieska + mrkvu na kolieska (pomocou strúhadla). Cibuľu nakrájame na tenké kolieská (rezance).

Všetky suroviny spolu dobre premiešame a necháme stáť 24 hodín. Potom naložíme so všetkých pohárov a sterilizujeme 10-15 minút.

Tip:
* Ak nechceme mať v čalamáde celý nakladač, tak môžeme prevariť ocot, cukor, soľ, nakladač a potom to precedíme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára