streda, 15. augusta 2012

Medovník

Už ste učite doma piekli klasický perník, je to jednoduchý a pritom veľmi chutný koláč... Čo takto vyskúšať menšiu obmenu a upiecť medovník.. Chce to síce mať doma menšie zásoby medu ale určite prekvapíte


Ingrediencie / čo potrebujete

* 350g medu (pravý včelý med )
* 250g práškového cukru
* 600g hladkej múky
* 4 žĺtky
* 150g nasekaných orechov
* 5ks mletých klinčekov
* 1 kávovú lyžičku škorice
* 1 kávovú lyžičku sódy bicarbóny
* 1 šálku čiernej kávy


Postup / ako to pripravíme

- Zohriaty med a všetky ostatné suroviny spolu zmiešame. Keď je cesto husté pridáme trochu čiernej kávy. V dobre vyhriatej rúre upečieme ( cca 30 minút pri teplote 180C - cesto má mať zlatisto hnedú farbu).

- Upečený koláč polejeme citrónovou polevou

Citrónová poleva:
* 250g práškového cukru, * šťava z 1 citróna, * 2 lyžice vriacej vody, * pár kvapiek oleja,
Všetko spolu dobre vymiešame a polejeme koláč.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára