pondelok 20. augusta 2012

Mrkva v sladkokyslom náleve


Ingrediencie
* mrkva

Sladkokyslý nálev
* 2l vody
* 150g práškového cukru
* 50g soli
* 1 kávová lyžička celé čierne korenie
* 1 KL nové korenie
* 3ks klinčeky
* 1 PL horčicové semeno
* 3-4ks bobkové listy
* 4dcl octu 8% 

Pri príprave nálev so všetkými surovinami prevaríme

Postup prípravy:
- Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky. Do zaváracieho skla pridáme petržlenovú vňať, 1 klinček a malý kúsok škorice. Zalejeme teplým nálevom. 
- Uzavrieme a sterilizujeme cca 25 minút pri teplote 85C.

Mrkva je vhodná ako príloha k rôznym pokrmom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára