Ingrediencie
* 1 kg hrachových strukov
* 1 väčší kaleráb
* 1-2 cibule
* 1 zväzok mladej mrkvy
* 50 g masti
* 30 g hladkej múky
* 1 vajce
* 100 g hrubej múky
* voda,
* soľ
* zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Hrášok olúpeme a umyjeme. Šupky umyjeme a dáme variť do vody. Ocedíme a do vývaru dáme variť hrášok, pokrájanú mrkvu, kaleráb, cibuľu a osolíme.
Z masti a múky pripravíme zápražku. Zalejeme ju vodu , vylejeme do polievky a povaríme.
Z múky a vajca pripravíme cesto, potrháme ho na drobce a zavaríme do polievky. Nakoniec pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára