piatok, 12. októbra 2012

Hruškový kompót


Ingrediencie
* olúpané hrušky
Nálev:
* na 1 liter vody dáme 
* 500g kryštálového cukru

Postup
Olúpané hrušky s vykrojeným jadrovníkom ponoríme do chladnej vody s kyselinou citrónovou, aby sme zabránili zhnednutiu.
Potom ich poukladáme do fliaš, zalejeme nálevom.
Uzavreté poháre sterilizujeme asi 20 minút. Podobne pripravujeme aj jablkový kompót. 

Tip / upozornenie starej mamy:
Sklenené poháre nikdy neplníme až po hrdlo, musíme nechať asi 1,5cm vzduchovú medzeru. Po uzavretí sterilizujeme poháre pri teplote 100C tak, aby boli celkom ponorené vo vode. Po sterilizácii poháre ochladíme a až potom ich kladieme na tmavé a chladné miesto so stálou teplotou okolo 15C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára