piatok 26. októbra 2012

Kapustová polievka s údeným bôčikom


Ingrediencie
* 250 kg kyslej kapusty
* 200 g údeného prerastaného bôčika
* 20 g masti
* 20 g hladkej múky
* 30 g cibule
* mletá červená paprika
* rasca
* mleté čierne korenie
* 1 bobkový list
* voda a soľ

Postup prípravy:
Kapustu dáme variť s pokrájaným bôčikom, bobkovým listom a rascou.

Z masti a múky si pripravíme zápražku pridáme posekanú cibuľu a popražíme- pozor aby sa nepripálila. Prisypeme mletú červenú papriku, zalejeme vodou a prilejeme do uvarenej kapusty.

Okoreníme, podľa potreby dosolíme, pridáme kyslú smotanu na zjemnenie  a ešte povaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára