pondelok 29. októbra 2012

Krémeš


Ingrediencie

Cesto:
* 2 ks lístkové cesto (jedno hore, druhé dole)

Spodný žĺtkový krém:
* 3 vajcia (iba žĺtky)
* 1 l mlieka
* 2 ks Zlaté klasy
* 1 bal. vanilkový cukor
* 2 lyžice hladkej múky
+
* 250 g palmarín
* 150 g práškový cukor

Vrchný biely šľahačkový krém:
* 2 ks šľahačka v práško Dr. Oetker
* 2 ks stužovač šľahačky
+ mlieko podľa návodu na obale

Postup prípravy:
Cesto:
1. Lístkové cesto upečieme na opačne otočenom plechu, pred pečením ho popíchame vidličkou. Cesto nepotierame a pečiemie pri teplote 250C do zlatista.
Vrchný plát ktorý ukladáme na vrch pokrajáme samostatne na kocky. 

Plnka- žĺtkový krém:
2. Žĺtky, mlieko, zlaté klasy, vanilkový cukor a hladkú múku spolu zmiešame a v hrnci vymiešame na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
3. V mise rozmiešame palmarín  s práškovým cukrom do jemna a do tejto hmoty postupne zašľahávame vychladnutú kašu. - Prvý spodný krém je hotový  - Dáme ho do chladničky trocha vychladiť.



Vrchný šľahačkový krém:
4. Šľahačku so stužovaom pripravíme podľa návodu na obale.

5. Na spodný plát natrieme žĺtkový krém, následne naň natrieme šľahačkový krém. Na vrch poukladáme pokrájane štvorce lístkového cesta, ktoré môžeme poliať čokoládou alebo iba posypať práškovým cukrom. podľa nálady a chuti. 

6. Následne koláč pokrájame a dáme aspoň na 1 hodinu vychladiť do chladničky....



Koláč je ozaj skvelý
-
mňam