sobota 27. októbra 2012

Lievance



Ingrediencie
* 500 g hrubej múky
* 2 vajcia
* soľ
* 500 ml mlieka
* trocha vody
* 20 g droždia
* 50 g cukru
* 120 g lekváru
* 200 g tvarohu
* 60 g práškového cukru na posypanie
* olej na pečenie

Postup prípravy:
Droždie rozmiešame s cukrom, prilejeme vlažné mlieko, pridáme trocha múky a necháme nakysnúť. Potom pridáme do múky žĺtky, soľ, vlažnú vodu (podľa potreby), nakysnutý kvások, sneh z bielok a všetko zamiešame.
Dáme na teplé miesto nakysnúť. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky.
Pečieme  na horúcej vymastenej lievancovej forme. Upečené potrieme lekvárom, spojíme po dva a posypeme tvarohom a cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára