sobota 27. októbra 2012

Parené buchty s orechmi



Ingrediencie
* 1 kg hrubej múky
* 1 vajce
* soľ, mlieko
* 0,5 dl oleja
* 30 g droždia
* 20 g cukru
* 40 g masti na vymastenie
* 250 g slivkového lekváru
* 80 g orechov
* 80 g práškového cukru
* 40 g masla

Postup prípravy:
Z múky, vajca, oleja, droždia, cukru, soli a vlažného mlieka urobíme hustejšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a pokrájame na rovné štvorce. Naplníme ich lekvárom, zabalíme a uložíme na podlozku do parného hrnca a necháme upariť.

Hotové posypeme mletými orechmi, cukrom a polejeme maslom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára