Ingrediencie
Cesto:
* 6 vajec
* 150 g práškového cukru
* 1 PL kakaa
* 150 g polohrubej múky
* tuk a múka na vymastenie plechu
* 1/2 bal. prášku do pečiva
Plnka:
* 300 ml mlieka
* 50 g polohrubej múky
* 250 g palmarín
* 250 g práškového džemu
* malinový džem
* 5 - 6 ks banánov
* horká čokoláda na polevu
Postup prípravy :
Cesto:
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, prifarbíme kakaom, za stáleho miešania pridáme múku a potom vyšľahaný sneh z bielkov. a dáme piecť do teplej rúry ( pečieme pri teplote 180C cca 30 minút)
Plnka :
- Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania ochladíme. Do mlieka môžeme dať vanilkový cukor.
- Maslo s práškovým cukrom vymiešame na penu a spojíme s kašou.
- Upečené a vychladnuté cesto prerežeme na polovicu
- Spodnú polovicu natrieme džemom, na džem natrieme polovicu plnky, poukladáme na kolieska porezané banány, natrieme druhou polovicou plnky a prikryjeme druhým cestom. Vrch polejeme čokoládou.
Poznámka:
Ak sa nám cesto nedá alebo ho nemôžeme prerezať, tak postupujeme takto:
- Cesto, džem, 1/2 plnky, banány, 1/2 plnky, čokoládová poleva