štvrtok, 15. novembra 2012

Bravčová roláda


Ingrediencie
* Bravčové mäso so stehna
* soľ
* čierne mleté korenie
* horčica
* plátky šunky
* anglická slanina (postačí aj slovenská)
* sterilizovaná kapia
* natvrdo uvarené vajce

Postup prípravy

1) Bravčové mäso zo stehna narežeme na väčšie rezne, osolíme, okoreníme, potrieme na jednej strane horčicou, položíme plátok šunky. Na šunku plátok anglickej slaniny, sterilizovanú kapiu a natvrdo uvarené vajíčko.

2) Pekne spolu zabalíme do batôžka, zopneme špáradlami, aby sa nám neroztvorili. Opečieme po všetkých stranách na rozpálenom oleji až nám mäso zmení farbu a zbelie, potom ho vyberieme, dáme do ohňovzdornej nádoby.

3) Do výpeku nalejeme trochu výpeku, necháme chvíľu povrieť, osolíme  a okoreníme. Vylejeme na mäso a pečieme v rúre zakryté asi 40 minút.

4) Hotové mäso pre podávaním prerežeme na polovicu, podlejeme výpekom. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou, ryžou a uhorkami alebo zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára