sobota 17. novembra 2012

Čerešňová bublanina

 
Suroviny
* 300 ml mlieka
* 120 g práškového cukru
* 5 vajec
* 50 g masla alebo palmarínu
* 100 g hrubej múky
* 100 g jemnej strúhanky
* 1/2 bal. prášku do pečiva
* kôra z 1 citróna
* čerešne

Postup prípravy

1) V mlieku rozmiešame cukor, žĺtky a roztopené maslo

2) Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, strúhanku a postrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh (môžeme doň zašľahať polovicu cukru) a zľahka primiešame k cestu.

3) Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Posýpeme odkôstkovanými čerešňami a vo vyhriatej rúru pomaly upečieme.