sobota 17. novembra 2012

Čučoriedkový koláč


Suroviny
* 100 g masla alebo palmarínu
* 100 g práškového cukru
* 3 vajcia
* 400 g polohrubej múky
* 1 bal. prášku do pečiva
* štipka soli
* 2,5 dl mlieka
* čučoriedky
* medovník (nemusí byť)

Postup prípravy

1) Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny. V múke rozmiešame prášok do pečiva, trocha soli a spolu s mliekom a tuhým snehom ušľahaným z bielkov zľahka primiešame k žĺtkom. 

2) Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a mukou vysypaný plech. Posypeme ho očistenými čučoriedkami, práškovým cukrom, príp. aj postrúhaným medovníkom.

3) Koláč pomaly upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.