štvrtok 15. novembra 2012

Huspenina


Ingrediencie
* 1 bravčové koleno
* 6 paprčky (bravčové nožičky)
* chvost
* 3 - 4 mrkvy
* 2 cibule
* 6 - 8 strúčikov cesnaku
* celé čierné korenie
* soľ
* 1 bobkový list

Postup prípravy

1) Do 3-3,5 l vody dáme variť očistené a umyté mäso. Pridáme všetky koreniny a varíme.
Varíme najmenej hodinu v tlakovom hrnci, v menšom množstve vody varíme kratšie. Uvarené mäso necháme vychladiť a oberieme ho z kosti.

2) Vývar precedíme. Všetko mäso pokrájame na menšie kúsky a nasypeme späť do zohriatého vývaru. Dobre ho premiešame, podľa chuti dosolíme a ponalievame do vhodných nádob, do ktorých rozdelíme uvarenú mrkvu.

3) Odložíme ich na chladné miesto, aby huspenina stuhla. Podávame s cibuľou a octom.