sobota 17. novembra 2012

Jablkové piškótové rezy


Suroviny
* 4 vajcia
* práškový cukor (koľko vážia vajcia toľko dáme cukru)
* hrubá múka (koľko vážia vajcia toľko dáme cukru)
* 1/2 bal. prášku do pečiva
* 20 g kakaa
* jablká

Postup prípravy

1) Celé vajcia s cukrom dotuha vyšľaháme a zľahka primiešame múku rozmiešanú s práškom do pečiva.

2) Plech vyložíme mastným papierom, ktorý ešte pomastíme, posypeme strúhankou, poukladáme naň hrubú vrstvu očistených a na tenké plátky pokrájaných jabĺk a zalejeme ich polovicou pripraveného cesta.

3) Do druhej polovice cesta zamiešame kakao, rozotrieme ho na svetlé cesto a vo vyhriatej rúre pomaly upečieme.


4) Upečený a vychladnutý koláč vyklopíme z plechu jablkami navrch, papier odstránime, koláč pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom.