štvrtok, 8. novembra 2012

Karamelové rezy


Ingrediencie
Cesto: 
* 6 vajec
* 250 g kryštálového cukru
* 250 g palmarín
* 150g posekaných orechov
* 40 g kakaa
* 4 PL polohrubej múky
* 1 prášok do pečiva

Plnka:
* 250 g kryštálový cukor
* 100 ml vody
* 200 ml mlieka
* 2 žltky
* 2 ks zlaté klasy
* 1 ks palmarín
* horká čokoláda - na polevu

Postup prípravy:
Cesto: 
- Žĺtky, kryštálový cukor vymiešame, pridáme rozpustené 250g palmarínu, Pridáme orechy, kakao, polohrubú múku, práškový cukor všetko spolu vymiešame a na záver do hmoty zamiešame sneh zo 6 bielok.
Cesto upečieme pri teplote 180C cca 30 minút (cesto počas pečenia sledujeme)

Plnka:
- Cukor upálime na karamel, pridáme vriacu vodu.
- Osobitne v mlieku rozšľaháme 2 žĺtky, a 2 zlaté klasy pridáme karamel a uvaríme krém. 
- Po vychladnutí primiešame palmarín.

Na cesto natrieme krém a polejeme čokoládovou polevou.