Suroviny
* 2 vajcia
* 250 g práškového cukru
* 250 g masla (alebo palmarín)
* šťava a kôra z pol citróna
* 500 g hrubej múky
* 1/2 bal. prášku do pečiva
* štipka soli
* šípkový lekvár (alebo iný kyslejší lekvár)
Postup prípravy
1) Celé vajcia s maslom a tukom dobre vymiešame, pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú citrónovú kôru a premiesime.
2) V múke rozmiešame prášok do pečiva, soľ a zmiešame s vymiešanou masou (krok č.1)
3) Cesto rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme. Jeden vyvaľkaný diel dáme na plech, natrieme lekvárom, prikryjeme druhým dielom.
4) Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.
5) Vychladnutý koláč pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom.