Suroviny
Cesto:
* 210 g hladkej múky
* 1/2 bal. prášku do pečiva
* štipka soli
* 30 g práškového cukru
* 210 g masla (alebo palmarín)
* šťava a kôra z 1 citróna
2 žĺtky
Plnka:
* 2 vajcia
* 140 g práškového cukru
* 140 g zomletých orechov
* šťava z pol citróna
Postup prípravy
1) V múke rozmiešame prášok do pečiva, soľ a cukor. Pridáme maslo, citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru, žĺtky a zamiesime cesto, ktoré necháme do rána odležať.
2) Ráno cesto rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme.
3) Jeden vyvaľkaný diel preložíme na slabo vymastený plech, natrieme plnkou, prikryjeme druhým dielom cesta a upečieme.
4) Vychladnutý a upečený koláč pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom.
Príprava plnky
Žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou vymiešame, pridáme tuhý sneh z ušľahany z bielok, orechy a všetko spolu zľahka premiešame.