sobota, 17. novembra 2012

Plnené citrónové rezy


Suroviny
Cesto:
* 210 g hladkej múky
* 1/2 bal. prášku do pečiva
* štipka soli
* 30 g práškového cukru
* 210 g masla (alebo palmarín)
* šťava a kôra z 1 citróna
2 žĺtky

Plnka:
* 2 vajcia
* 140 g práškového cukru
* 140 g zomletých orechov
* šťava z pol citróna

Postup prípravy

1) V múke rozmiešame prášok do pečiva, soľ a cukor. Pridáme maslo, citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru, žĺtky a zamiesime cesto, ktoré necháme do rána odležať.

2) Ráno cesto rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme.

3) Jeden vyvaľkaný diel preložíme na slabo vymastený plech, natrieme plnkou, prikryjeme druhým dielom cesta a upečieme.

4) Vychladnutý a upečený koláč pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom.

Príprava plnky
Žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou vymiešame, pridáme tuhý sneh z ušľahany z bielok, orechy a všetko spolu zľahka premiešame.