štvrtok, 15. novembra 2012

Tatarčané pirohy


Suroviny
* 400 g hrubej múky
* 60 g pohánkovej múky
* voda
* soľ
* 80 g bryndze
* 200 g zemiakov
* 1 vajce
* 2 väčšie cibule
* 80 g masla

Postup prípravy

Príprava cesta:
1) Z preosiatej múky, vody a soli pripravíme cesto. Vyvaľkáme ho na tenší plát z ktorého vykrajujeme štvorce asi 5x5 cm. Do stredu dáme plnku, preložíme do tvaru šatôčky a okraje zatlačíme. 

Príprava plnky:
2) Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme bryndzu a vajce- premiešame.

3) Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode. Uvarené pirohy premiešame s nadrobno nakrájanou do zlatista opraženou cibuľou a polejeme rozpusteným maslom.