Suroviny
* 4 vajcia
* 180 g práškového cukru
* 1/2 bal. vanilkového cukru
* 120 g masla (alebo palmarínu)
* 200 g tvarohu
* 50 g orechov
* 60 g hrubej múky
* 1/2 bal. prášku do pečiva
* 50 g hrozienok
* 50 g čokolády
* 50 g orechov
Postup prípravy
1) Žĺtky, práškový i vanilkový cukor a maslo vymiešame do peny, pridáme tvaroh, zomleté orechy z bielkov ušľahaný tuhý sneh, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, hrozienka, posekanú čokoládu, posekané orechy a všetko spolu postupne zľahka zamiešame.
2) Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
3) Upečený a vychladnutý koláč pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom.