streda 12. decembra 2012

Škoricové cukrovinky / sušienky


Igrediencie
* 260 g palmarín 
* 380 g hladkej múky
* 1 vajce
* 120 g práškového cukru
* 1 lyžička mletej škorice

Postup prípravy

Z palmarínu, hladkej múky, vajíčka, práškového cukru a mletej škorice, vypracujeme cesto a vyvaľkáme ho na doske na hrúbku cca 3-4 mm.

Vykrajujeme rôzne tvary , najviac sa nám svedčili kruhy alebo hviezdičky, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

Sušienky na plechu potrieme rožšľahaným vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom a môžeme tiež pridať posekané orechy. 

Pečieme v mierne vyhriatej rúre cca pri teplote 180C do zlatista.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára