Suroviny
* 280 g polohrubej múky
* 210 g palmarínu
* 70 g mletých orechov
* 1 bal. vanilkový cukor
* 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
* ľubovoľný kyslý lekvár (napr. ríbezľový - ten je najlepší)
Postup prípravy
1. Všetky suroviny okrem džemu spolu zmiešame, dobre vypracujeme a na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3mm.
2. Z cesta vykrajujeme ľubovoľné tvary, hviezdičky, kolieska a pod. Do každej druhej vykrojíme dierku. Dáme na nevymastený plech (ale na plech vystlaný papierom na pečenie) a dáme upiecť..
3. Plnú hviedičku bez vykrojeného kruhu potrieme lekvárom a prikryjeme vykrojenou. Hotové pocukrujeme.
Sú výborne...mňam :D