pondelok 21. januára 2013

Čokoládová - Sacher torta

Vôňa kvalitnej horkej čokolády pretvorenej do úžasnej torty.
Doba životnosti torty necelé 3 hodiny :)
mňam


Ingrediencie
korups
* 250 g horkej čokolády
* 6 vajec
* 165 g hladkej múky
* 210 g masla (palmarín)
* 210 g práškový cukor
* 2 ks vanilkový cukor
* 1 ks prášok do pečiva
plnka
* kvalitný marhuľový džem (najlepšie domáci)
poleva
* 50 g horkej čokolády
* 10 g Cery

Postup prípravy :

1) Žĺtka, práškový cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny. Pridáme mäkké maslo a zamiešame. A taktiež pridáme rozpustenú čokoládu ( ktorú sme si rozpustili nad parou) a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme preosiatú hladkú múku a prášok do pečiva (ktorý sme si rozmiešali v múke).  
- Prvú časť máme za sebou.

2) Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme do zmesi (cesto tak bude nadýchané a ľahké).

3) Pripravenú hmotu vylejeme do tortovej formy, do ktorej na spodok dáme papier na pečenie a boky potrieme maslom.

4) Pečieme cca 45 - 50 minút pri teplote 180C

5) Upečenú tortu necháme vychladnúť. Vyberieme z formy, otočíme naopak (tak aby sme mali peknú rovnú stranu hore. Potrieme kvalitným marhuľovým džemom (najlepšie domácim) necháme trocha schladiť (tak aby sa nám čokoládová poleva nemiešala z džemom) a polejeme čokoládovou polevou (rozpustené horká čokoláda s trochou Céry

6) Necháme stuhnúť, nakrájame a môžeme si pochutnať :)