Vynikajúci recept na prekonanie mierneho odporu k tejto celkovom chutnej potravine akou je špenát
Ingrediencie
* 450 g mrazený špenát
* 250 g (ml) smotana na varenie (min. 33%)
* 4 vajíčka (iba žĺtok)
* 1 lyžica polievkové korenie
* 1 ks muškátový kvet
* soľ
* čierné korenie
Postup prípravy:
1. Špenát krátko povaríme v 1/2 litra vody, ochutíme korením a zalejeme smotanou s rozšľahanými žĺtkami a necháme polievku zovrieť, čím polievku zahustíme a zjemníme
2. Ďalej nevaríme iba krátko zohrejeme. Naberieme na tanier a na polievku vsypeme opečené kúsky chleba.
Tip:
Nízkotučné riešenie - Namiesto smotany a žĺtok pridáme mlieko rozmiešané s lyžicou hladkej múky.
Tip:
Nízkotučné riešenie - Namiesto smotany a žĺtok pridáme mlieko rozmiešané s lyžicou hladkej múky.