nedeľa, 6. januára 2013

Voňavá hríbová polievka


Ingrediencie

* hrsť sušených hríbov
* 1 ks bobkový list
* soľ
* 1 ks kocka hríbového bujónu
* 200 ml smotany na varenie
* 1 lyžica oleja
* mletý čierny peper
* 1 lyžica hladkej múky
* 1 lyžica octu
* 1 ks malá cibuľa
* kmín

Postup prípravy:

1. Cibuľu očistíme a nasekáme na drobno. Sušené hríby zalejeme vodou a necháme chvíľu nabopnať. V hrnci rozpustíme maslo vsypeme cibuľu a speníme. Pridáme polovicu múky a pripravíme svetlú zápražku.

2. Zalejeme ju vodou, osolíme, pridáme hríby a všetko povaríme asi 45 minút. Potom zmiešame zvyšnú múku so smotanou a vlejeme do polievky cez sitko (tak aby sa nám nevytvorili hrudky).

3. Nakoniec polievku okyslíme octom a necháme zovrieť. Polievku podáveme s čerstvým pečivom. Podľa chuti môžeme do polievky pridať trocha kmínu.