nedeľa, 24. februára 2013

Kokosové rožky

Ingrediencie
cesto
* 4 vaječné bielky
* 350 g praškového cukru
* 150 g kokosu

Krém
* 4 vaječné žĺtky
* 2 celé vajcia
* 250 g práškového cukru
* 1 bal. vanilkového cukru
* 370 g masla ( palmarín) = 1 a 1/2 balenia
+
čokoláda na polevu
* 200 g horkej čokolády
* 50g céry

Postup prípravy :
Cesto:
4 bielky šľaháme nad parou s  práškovým cukrom do zhustnutia. Ešte do teplého pridáme 150g kokosu.
Pečieme na mastnom papieri pri teplote 70C cca 15 minút a potom pri teplote 120C cca 5 minút.

Krém:
4 žĺtky + 2 celé vajcia šľaháme s  práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Do vychládnutej hmoty pridáme maslo ( palmarín) a zašľaháme. 

Nastriekame na rožky a namáčame v čokoládovej poleve.