nedeľa 24. februára 2013

Makovo - orechová torta

Dá sa povedať, že je to jednoduchá torta plnená šľahačkovým krémom... ale aj tak chutí úžasne .. určite treba ochutnať :)
Ingrediencie
cesto:
* 250 g tuku (palmarín)
* 250 g medu
* 7 ks vajec
* 250 g pomletého maku
* 250 g mletých vlašských orechov
* 1/2 bal. vanilkového cukru
* 3 lyžice rumu

Plnka:
* 300 ml šľahačkovej smotany
* 1 bal. stužovač šľahačky

Postup prípravy :
Cesto:
Palmarín vymiešamie do penista, potom doň zapracujeme tekutý med a postupne žĺtky. Keď je krémová hmota hladká, pridáme orechy, mak, vanilkový cukor a tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame.
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri teplote 180C cca 1 hodinu.

Vychladnutý korpus prerežeme na tri pláty, každý pokvapkáme rumom, a natrieme šľahačkou so stužovačom a spojíme.

Tortu môžeme ozdobiť šľahačkou a  celými orechmi alebo višňami.

mňam