sobota, 23. februára 2013

Špagety s tuniakom

Ingrediencie
* 2 ks cukiny
* 2 ks cibule
* 2 ks mrkvy
* 1 mladý petržlen
* 1 konzerva tuniaka
* 1 kyslá smotana
* 2 dl suchého vína
* olej
* provensálske korenie
* čerstvá bazalka
* tymian
*petržlenová vňať + soľ
* špagety

Postup prípravy :
1. Na oleji speníme cibuľu a na ňu dáme podusiť postrúhanú zeleninu (mrkvu, petržlen, cukinu.) Chvíľu ju prikrytú dusíme, potom osolíme, pridáme trošku provensálského korenia a podlejeme bielym vínom.

2. O chvíľu pridáme aj tuniaka, tymian a nakrájanú bazalku. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a odstavíme. Primiešame posekanú petržlenovú vňať a pažítku.

3.Takto pripravenú masu vylejeme na pripravené uvarené špagety a zľahka premiešame. K špagetám môžeme pridať čerstvý ľadový šalát....