Ingrediencie
Cesto:
* 400 g hladkej múky
* 1 bal. prášku do pečiva
* 3 zarovnané PL kakaa
* 250 g masla (palmarín)
* 150 g práškového cukru
* 1 žĺtok
* 3 PL mlieka
* múka na vysypanie dosky
* tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu
* 1 ks čokoláda na varenie
Plnka:
* 3 žĺtky a 4 bielky
* 150 g práškového cukru
* 1 bal. vanilkového cukru
* 500 g jemného tvarohu ( nie hrudkovitý)
* 1 bal. Zlatého klasu
* 3 PL rozpusteného masla
Plnka
1. Najprv pripravíme tvarohovú plnku. Žĺtky vyšľaháme do peny so 75 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom. Primiešame tvaroh, zlatý klas a rozpustené maslo a zašľaháme. Nakoniec vymiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom práškového cukru a zašľaháme do plnky. - Plnku máme hotovú.
Cesto
2 Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, žĺtok, mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Každý vyvaľkáme na pomúčenej doske veľkosti plechu. Pomocou valčeka jeden plát opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech ( o rozmere 30x40 cm)
3. Cesto rovnomerne potrieme plnkou. Na ňu prenesieme druhý plát cesta. Koláč pečieme vo vyhriatej rúru pri teplote 180C cca 25 minút.
4. Koláč necháme vychladnúť a polejeme pripravenou čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády na varenie z trochou Céry.
5. Po stuhnutí krájame na rezy alebo ľubovoľné tvary a ochutnávame, kým plech neostane prázdny :)