sobota, 23. marca 2013

Pórkový šalát / šalát z pórom


Ingrediencie
*1 ks veľký pór
* 3-4 lyžice citrónovej šťavy
* 4 lyžice olivového oleja
* farebné korenie v mlynčeku
* 100 g čiernych olív
* 6 vajec ( aj menej podľa chuti)
* 6 marhúľ (aj zaváraných)

Postup prípravy

1. Pór dobre umyjeme, nakrájame na 5 centimetrové kúsky, ktoré priečne prepolíme a nakrájame na prúžky (alebo aj ľubovoľne :) )
2. V mise pór posolíme a potlačíme rukou. Necháme postáť. Z citrónovej šťavy a oleja si pripravíme zálievku. 
3. Vajíčka uvaríme na polotvrdo - varíme cca 3-4 minúty vo vriacej vode. Ochladíme ich a olúpeme. Marhule vykôstkujeme a nakrájame na osminy.
4. Pór zalejeme zálievkou a premiešame s olivami. Naservírujeme na tanier spolu s marhuľami a navrch položíme vajíčko, ktoré mierne natrhneme ( a docielime jasno žltú farbu). Ozdobíme čerstvo namletým korením. 

Doba prípravy cca 20 minút  - 4-5 porcií.

Je to výborné ako predjedlo, raňajky či príloha k hlavnému jedlu. Pre menších jedákov aj ako hlavné jedlo :D

Žiadne komentáre: