"Cheesecake" našej babky - chutí po citróne a višniach
24 porcií - na veľký plech
Ingrediencie
cesto
* 400 g polohrubej múky
* 250 g palmarín
* 2 vajcia
* 250 g práškový cukor
* 1 bal. prášok do pečiva
* 2 bal. vanilkový cukor
tvarohová plnka:
* 1 kg jemného tvarohu
* 8 veľkých lyžíc práškového cukru
* 2 vajcia
* kôra z jedného citróna
Ozdobenie a harmóniu chuti dotvoria višne
Postup prípravy:
1. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vymiesime si cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu väčšiu, ktorá pôjde na spodok a boky. Z menšej časti si spravíme vrch mrežovníka.
2. Väčšiu časť cesta si rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, tak aby cesto bolo aj po bočných stranách plechu.
3. Pripravíme si plnku, ktorú dáme na cesto.
4. Rozvaľkáme si druhú časť cesta a narežme ho na pásiky, ktoré uhlopriečne ukladáme na vrch koláča (na plnku)
5. Do vzniknutých medzier poukladáme višne - koláč krásne oživia a dodajú mu sviežu chuť.
6. Koláč pečieme cca 25 minút pri teplote 200C resp. pokiaľ nebude vrch koláča mať zlato-hnedú farbu. Po vychladnuté koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Takto nám vznikne 24 porcií výborného koláča, ktorý aj zasýti :)
mňam
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára