piatok, 12. júla 2013

Čokoládová torta z talianska

Čokoládová torta trocha netradične bez múky, je krémovejšia a lahodnejšia ako jej súrodenci. Recept pochádza z Talianska ..a je fajn že sa našiel aj v našej kuchyni :)
Po upečení dlho ležať na tácke neostane.... mňam


Ingrediencie
* 3 vajcia
* 200 g horkej čokolády
* 150 g kryštálového cukru
* 60 g kakaa
* 3 lyžice mlieka
* 100 g masla



Postup prípravy:
1. Najprv si dáme do vodného kúpeľa horkú čokoládu. Pokiaľ sa nám rozpustí. Oddelíme žĺtka od bielok. Bielka odložíme do chladničky a žĺtka vymiešame s cukrom.

2. Keď máme rozpustenú čokoládu postupne do nej vmiešavame maslo (krájame ho na menšie kúsky a pomaly ho zamiešavame do horúcej čokolády pokiaľ sa nám nerozpustí.

3. Do žĺtok s cukrom pridáme rozpustenú čokoládu s maslom, zamiešame a pridáme kakao a 3 lyžice mlieka.

4. Z chladničky vyberieme bielka a vyšľaháme ich na penu, ktorú primiešame do pripravenej zmesy (ale už iba ručne nie mixérom)

5. Celú zmes vylejeme do tortovej formy ktorú si vyložíme papierom na pečenie a vymastíme maslo.

6. Pečieme pri teplote 180C cca 30 minút.


mňam
nám veľmi chutila :)

1 komentár:

  1. NO...TAK SOM HO SKÚSILA A OZAJ DLHO NA TÁCKE NELEŽAL :) JE VYNIKAJÚCI!!!

    OdpovedaťOdstrániť