Výborná zmrzlina na teplé letné dni s ovocím, čokoládou a orechmi
mňam
Ingrediencie
* 3 vajcia
* 100-150 g kryštálového cukru ( podľa chuti)
2 x 200 ml šľahačkovej smotany
Postup prípravy
1. Oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka s cukrom vymiešame. Vymiešame taktiež šlahačkovú smotanu na šľahačku a primiešame je k žĺtkam a zamiešame.
2.Z bielok si vypracujeme sneh, ktorý jemne zapracujeme (iba varechou) do pripravenej hmoty zo žĺtok a šľahačky.
3. Do hotovej hmoty pridáme posekanú čokoládu, orechy, ovocie a premiešame.
4. Zmes vylejeme do formy (napr. srnčí chrbát), ktorý vyložíme potravinárskou fóliou (aby sme po stuhnutí mohli zmrzlinu pohodlne vybrať)
5. Zmrzlinu dáme na 6 hodín do mrazničky a máme hotovo.
Je výborná bez nepríjemných kryštálov a chuťovo lahodná