streda 21. augusta 2013

Slovenské halušky so smotanou / bryndzou


Ingrediencie
* 10 ks väčších zemiakov (cca 1 kg)
* soľ
* 1 vajce
* hladká múka (podľa potreby)
* kyslá pochuťková smotana, alebo bryndza
* tradičná údená slanina
* čerstvá pažítka


Postup prípravy

Surové zemiaky načucháme na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, trocha soli a hladkú múku podľa potreby (tak aby sa cesto oddeľovalo od misky a drží pokope) 
Do vriacej vody dávame halušky, ktoré si pripravíme pomocou syta na halušky. Keď halušky vyplávajú na povrch, premiešame ich a necháme ešte raz prevrieť. Potom skúsime, či sú už uvarené.
Pripravíme si rozpustené maslo, smotanu alebo bryndzu. A všetko spolu vmiešame do scedených halušiek. Osolíme a premiešame. Na vrch môžeme pridať opečenú slaninu a čerstvú pažitku.


mňam