piatok, 9. augusta 2013

Výborná čokoládová torta

Čokoládová torta
ľahká a vzdušná ako šľahačka.....mňam


Čo budeme potrebovať:

* 100 g horkej čokolády 70%
* 6 vajec
* 210 g práškového cukru
* 160 g hladkej múky
* 1 bal. vanilkový cukor
* 1 bal. prášok do pečiva
* 125 g masla (používame palmarín)


Postup prípravy:
1.krok
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli (trvá to cca 5-10 minút)
2.krok
Oddelíme si žĺtka od bielok - bielka dáme do chladničky a žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme rozpustené maslo a zamiešame. 
3 krok
Rozpustenú čokoládu pridáme k vyšľahaným žĺtkam a premiešame. Preosejeme hladkú múku a v nej zamiešame prášok do pečiva. Následne pridáme k žĺtkam a znovu premiešame.
4. krok
Umyjeme mixér :) a vymiešame bielka na sneh, ktorý pomaly zamiešame do žĺtkovej zmesi pomaly a ručne - cesto tak bude nadýchané a jemné.
5. krok
Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy, na spodok dáme papier na pečenie. 
Pečieme cca 45 minút pri teplote 180C,  po upečení tortu ešte necháme 10 minút vo vypnutej rúre...

6. krok
Po upečení počkáme kým torta vychladne, vyberieme z formy a posýpeme práškovým cukrom a potom si už môžeme užívať :D


A koľko nás to všetko stálo?



je ozaj skvelá
mňam :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára