sobota 8. februára 2014

Jablková nepečená torta


Ingrediencie
* 1 kg jabĺk
* 8 lyžíc kryštálového cukru
* 2 lyžičky citrónovej šťavy
* 2 ks vanilkový puding
* 1 väčší bal. piškót
* trocha rumu
* 2 ks kyslé smotany (cca 2x 140 ml)
* 1 bal. vanilkový cukor
* škorica alebo škoricový cukor



Postup prípravy:

1. Jablká olúpeme a nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca a zalejeme cca 250 ml vody. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a privedieme do varu (pokiaľ jablká nezmäknú) -varíme cca 10 minút

2. Uvarené jablká rozmixujeme na kašu - pridáme (pudingy rozmiešané v 400ml vody) a opäť privedieme do varu.

3. Do vymastenej tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, zalejeme časťou jablkového pudingu, znovu poukladáme piškóty a prelejeme zvyškom jablkového pudingu. Necháme vychladiť. ( cca 30 minút)

4. Po vychladnutí si rozmiešame smotanu s vanilkovým cukrom a dáme na vrch torty. Posypeme škoricou a dáme do chladničky vychladiť na cca 5 hodín...

5. Rozkrájame a pomaly ujedáme :D

... je fantastická...



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára